Egészségügy

Tisztelt Polgárok!
 
Kisbér Város Önkormányzata 2009. őszén egészség-prevenciós mozgalmat indított, melynek keretében méhnyakrák és nemi szervi szemölcs ellen önkormányzati oltási programot kezdeményeztünk a helyi lakosú 12 éves kislányok egészségének megőrzése érdekében. Ezen kiemelten támogatott korcsoport számára az Önkormányzat térítésmentesen biztosítja a 3 oltásból álló védőoltás sorozatot, amennyiben a szülő kéri azt.

Az oltási programot a 4 komponensű Humán Papillomavírus vakcinával (6, 11, 16, 18-as) végezzük, amely a méhnyakrák mellett a nemi szervi szemölcsök ellen is megfelelő védettséget nyújt.

A Humán Papillomavírus (HPV) okozta megbetegedésekből, a védekezés módjáról a www.hpvinfo.hu honlapon tájékozódhat.

A lakosság kezdeményezésére az Önkormányzat most úgy határozott, hogy kibővíti a HPV elleni egészség-prevenciós programot, melynek keretében azok a helybéli lakosok, akik nem tartoznak a kiemelten támogatott korcsoportba, de az orvosi indikációnak megfelelő életkorúak (lányok és felnőtt hölgyek, továbbá 9-15 év közötti fiúk is) a program keretében igen jelentős árkedvezménnyel juthatnak hozzá a 4 komponensű védőoltáshoz a kijelölt gyógyszertárakban, orvosi vény ellenében.

A recept felírható a gyermekháziorvosnál, háziorvosnál vagy a nőgyógyásznál.

Az első oltásra 2010. március 15-ig érvényes a kedvezmény. Érdeklődni a kijelölt Ezüstkehely gyógyszertárban lehet.


Tájékoztató film
(Megtalálható a Videók menüpont alatt!)


Kisbér, 2010. január 11.


Dr. Udvardi Erzsébet
Polgármester

Kisbér Város Önkormányzata